Jurnal bursier, 23 decembrie: Indicele BET, minus 0,1% în ultima şedinţă a săptămânii. Cel mai slab nivel de lichiditate pe segmentul de acţiuni al Pieţei Principale din ultimele 20 de sesiuni

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 24 decembrie 2022 52 afişări

Jurnal bursier, 23 decembrie: Indicele BET, minus 0,1% în ultima şedinţă a săptămânii. Cel mai slab nivel de lichiditate pe segmentul de acţiuni al Pieţei Principale din ultimele 20 de sesiuni

BET, principalul indice al Bursei de Valori Bucureşti, a încheiat şedinţa de tranzacţionare din 23 decembrie cu o depreciere de 0,13%, a doua sesiune consecutivă pe minus, după un declin de 0,8% joi.

De altfel, toţi indicii de la BVB au închis şedinţa de astăzi în teritoriu negativ, mai puţin BET-FI, care urmăreşte evoluţia celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) şi a Fondului Proprietatea (FP).

Tranzacţiile pe întregul segment de acţiuni al Pieţei Principale s-au încadrat sub 20 de milioane de lei, cel mai scăzut nivel de lichiditate din 23 noiembrie, adică de 20 de sesiuni de trading.

În ceea ce priveşte indicele de referinţă, cea mai mare scădere a fost afişată de Electrica (EL) – 2,1%. Acţiunile societăţii au urcat cu 9% în ultima săptămână.

Compania este urmată de MedLife (M), cu 1,3%, şi Nuclearelectrica, cu 0,9%. Acţiunile Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a avut cea mai mare creştere faţă de ziua precedentă – 1,1%.

BET are minus 7% în 2022, în timp ce BET-TR, unde sunt incluse dividendele atribuite investitorilor, a crescut cu 2,2%. 

Piaţa locală de capital va fi închisă luni, 26 decembrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bet,
actiuni,
lichiditate,
scadere,
bvb

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.