JPMorgan depăşeşte estimările Wall Street, pe fondul creşterii ratelor de dobândă

Autor: Laura Buciu Postat la 14 aprilie 2023 66 afişări

Profitul JPMorgan Chase & Co. din primul trimestru a depăşit estimările Wall Street, deoarece veniturile mai mari din dobânzi au compensat slăbiciunea din domeniul tranzacţiilor, iar cel mai mare creditor american a rămas rezistent în timpul crizei bancare din martie, potrivit Reuters.

JPMorgan depăşeşte estimările Wall Street, pe fondul creşterii ratelor de dobândă

Acţiunile creditorului au urcat cu 6%, performanţa sa subliniind modul în care marile bănci - cu afacerile lor diversificate şi cu active de mii de miliarde de dolari - au rezistat mai bine la criză decât băncile regionale.

Directorul general Jamie Dimon a declarat că economia şi consumatorul american rămân solide, dar a avertizat că criza bancară ar putea face ca creditorii să devină mai conservatori şi să aibă un impact asupra cheltuielilor de consum.

„Economia americană continuă să se afle pe baze în general sănătoase - consumatorii continuă să cheltuiască şi au bilanţuri solide, iar companiile sunt în formă bună”, a declarat Dimon. „Cu toate acestea, norii de furtună pe care i-am monitorizat în ultimul an rămân la orizont, iar turbulenţele din industria bancară se adaugă la aceste riscuri”.

Silicon Valley Bank şi Signature Bank au dat faliment luna trecută, după ce deponenţii şi-au retras fondurile, marcând al doilea şi al treilea cel mai mare colaps din istoria SUA.

JPMorgan a pus deoparte provizioane pentru pierderi din credite de 2,3 miliarde de dolari, în creştere cu 56% faţă de anul trecut. A raportat o creştere de 52% a profitului, la 12,62 miliarde de dolari, sau 4,10 dolari pe acţiune, în cele trei luni încheiate la 31 martie.

Excluzând costurile excepţionale, banca a câştigat 4,32 dolari pe acţiune, peste aşteptările medii ale analiştilor, de 3,41 dolari pe acţiune, potrivit datelor Refinitiv IBES.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
jpmorgan,
wall street,
dobândă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.