Jose Manuel Barroso le cere Rusiei şi Ucrainei să facă un efort pentru a ajunge la un acord

Postat la 16 iunie 2014 28 afişări

Preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso le-a cerut luni Rusiei şi Ucrainei să facă un efort pentru a ajunge la un acord în vederea reluării livrărilor de gaze.

Jose Manuel Barroso le cere Rusiei şi Ucrainei să facă un efort pentru a ajunge la un acord

 "Aş vrea, încă o dată, să le cer celor două ţări să facă un efort şi să se angajeze", "pentru credibilitatea lor", a declarat el în cadrul unui forum economic la Santander (nordul Spaniei), la scurt timp după anunţul întreruperii efective de către Moscova a livrărilor de gaz spre Ucraina.

"Comisia joacă rolul intermediarului în această problemă", a declarat el, precizând că Guenther Oettinger, comisarul european pentru Energie, este în contact cu cele două ţări şi cu gigantul energetic Gazprom.

"Ne-ar plăcea ca Rusia să poată accepta această propunere de acord", a insistat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/jose-manuel-barroso-le-cere-rusiei-si-ucrainei-sa-faca-un-efort-pentru-a-ajunge-la-un-acord-12768156
12768156
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.