John Kerry: Avioanele ruseşti care au încălcat spaţiul aerian turc ar fi putut fi doborâte

Autor: Ioana Bojan Postat la 06 octombrie 2015 140 afişări

Secretarul de Stat american, John Kerry, a criticat luni încălcarea spaţiului aerian turc de către avioane de luptă ruseşti, apreciind că acestea ar fi putut fi doborâte, relatează AFP în pagina electronică.

"Suntem foarte preocupaţi de acest lucru, pentru că este exact genul de lucruri pentru care Turcia îşi apără drepturile şi ar fi putut doborî" aceste avioane, a declarat Kerry în Chile, unde participă la conferinţa internaţională "Oceanul nostru".

El a precizat că a discutat cu omologul său turc, Feridun Sinirlioglu, şi a dat asigurări că va îndemna Rusia să comunice mai bine cu privire la operaţiunile sale militare.

"Este exact genul de lucruri cu privire la care am avertizat" şi "de aceea am început discuţii cu Rusia, pentru a fi siguri că nu există posibilitatea unui conflict accidental", a precizat secretarul de Stat american.

Anterior, un oficial american din domeniul apărării declarase că nu poate fi vorba despre un accident în ceea ce priveşte incidentele dintre avioanele ruse şi cele turce la frontiera turco-siriană.

"Acest lucru confirmă îngrijorarea noastră profundă în legătură cu ceea ce fac ei acolo. Acest lucru ridică întrebări cu privire la intenţiile, comportamentul şi profesionalismul lor în spaţiul aerian", a adăugat el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
RUSIA,
TURCIA
/actualitate/john-kerry-avioanele-rusesti-care-au-incalcat-spatiul-aerian-turc-ar-fi-putut-fi-doborate-14799182
14799182
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.