Joe Biden i-a transmis felicitări regelui Charles şi a salutat relaţia specială SUA-Marea Britanie

Autor: Mihai Draghici Postat la 06 mai 2023 43 afişări

Joe Biden i-a transmis felicitări regelui Charles şi a salutat relaţia specială SUA-Marea Britanie

Preşedintele SUA, Joseph Biden, l-a felicitat, sâmbătă, pe regele Charles al Marii Britanii, cu ocazia ceremoniei de încoronare, exprimând bucuria că Prima Doamnă, Jill Biden, a reprezentat Washingtonul la ceremonia de la Londra.

"Felicitări regelui Charles al III-lea şi reginei Camilla pentru încoronare. Prietenia durabilă dintre Statele Unite şi Marea Britanie reprezintă o sursă de putere pentru ambele noastre popoare. Sunt mândru că Prima Doamnă reprezintă Statele Unite la acest eveniment istoric", a transmis preşedintele Biden într-un mesaj postat pe Twitter, conform publicaţiei The Hill.

Joseph Biden nu a fost prezent la ceremonia de la Londra, în contextul în care preşedinţii americani nu participă de obicei la încoronarea monarhilor britanici. Jill Biden a fost prezentă la ceremonie.

"Este o onoare să reprezint Statele Unite la acest moment istoric şi să cerebrez relaţia specială dintre ţările noastre", a declarat Jill Biden.

Palatul Buckingham a anunţat că la ceremonii participă reprezentanţii a 203 naţiuni sau teritorii, inclusiv aproximativ 100 de lideri de state.

Preşedintele Biden a vorbit în aprilie cu regele Charles, transmiţându-i felicitări şi evidenţiind relaţia specială dintre Statele Unite şi Marea Britanie.

Charles al III-lea a fost încoronat, sâmbătă, rege al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în cadrul ceremoniei desfăşurate în Catedrala anglicană Westminster din Londra.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
m.britanie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.