Japonia va cumpăra de la Statele Unite un radar antirachetă -surse-

Postat la 29 iunie 2018 63 afişări

Japonia va achiziţiona săptămâna viitoare un radar american antirachetă, o îmbunătăţire a sistemului de apărare care va uşura relaţia comercială cu SUA şi va oferi protecţie împotriva arsenalului Chinei şi al Coreei de Nord, informează oficiali japonezi, citaţi de Reuters.

Japonia va cumpăra de la Statele Unite un radar antirachetă -surse-

„Sistemul antirachetă Aegis va fi o achiziţie importantă; va fi un cadou frumos pentru preşedintele american Donald Trump”, a declarat un oficial guvernamental din Japonia, cu referire la radarul terestru Aegis Shore.

Oficialii japonezi ar putea să facă luni alegerea finală în ceea ce priveşte radarul. Conform declaraţiilor acestora, Japonia doreşte să cumpere două radare Aegis pe care să le pună în funcţiune în anul 2023.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.