MS: Termenul de valabilitate al cardului naţional de sănătate a fost prelungit de la 5 ani la 7 ani

Autor: Andra Stroe Postat la 28 iunie 2018 82 afişări

Termenul de valabilitate al cardului naţional de sănătate a fost prelungit de la 5 ani la 7 ani, anunţă, joi, Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

MS: Termenul de valabilitate al cardului naţional de sănătate a fost prelungit de la 5 ani la 7 ani

„În şedinţa de Guvern de astăzi (n.r. - joi) a fost aprobată o Hotarâre de Guvern prin care se prelungeşte, de la 5 la 7 ani, termenul de valabilitate al cardurilor naţionale de sănătate emise până la data de 31 iulie 2018. De asemenea, pentru cardurile emise până la data de 31 decembrie 2012, cei 7 ani de valabilitate se vor calcula începând cu data de 1 ianuarie 2013”, se arată în sursa citată.

Ministerul Sănătăţii anunţă că prin prelungirea duratei de valabilitate a cardului până la data expirării valabilităţii certificatului digital necalificat emis de Autoritatea de Certificare a CNAS, se degrevează bugetul de stat pentru anul 2018 - 2019 cu cheltuielile aferente tipăririi unui număr de aproximativ 14,2 milioane carduri naţionale de asigurări de sănătate, precum şi a bugetului FNUASS de cheltuielile aferente distribuirii acestora.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.