Japonia anulează restricţiile impuse pe o rază de peste 20 de kilometri în jurul centralei Fukushima

Postat la 30 septembrie 2011 17 afişări

Guvernul japonez a anunţat vineri anularea restricţiilor impuse locuitorilor din cinci localităţi situate pe o rază mai mare de 20 de kilometri în jurul centralei nucleare avariate de la Fukushima (nord-est), considerând că riscurile au scăzut în această zonă.

După săptămâni de reflecţie şi o reuniune a miniştrilor şi altor părţi vizate, vineri, statul a anulat consemnul de pregătire a evacuării în caz de urgenţă, au anunţat miniştrii Mediului, Goshi Hosono, şi Industriei, Yukio Edano, într-o conferinţă de presă. Această relaxare vizează comuna Hirono şi mai multe părţi din comunele Naraha, Kawauchi, Tamura şi Minamisoma, care se află la o distanţă de 20-30 de kilometri de Fukushima Daiichi, unde s-a produs cea mai gravă catastrofă atomică după cea de la Cernobîl (Ucraina) din 1986. După ce iniţial le-au cerut să se închidă în case, autorităţile le-au ordonat, la sfârşitul lui aprilie, locuitorilor celor cinci localităţi, situate dincolo de zona de excludere pe o rază de 20 de kilometri în jurul centralei, să se pregătească pentru o eventuală evacuare în caz de urgenţă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
japonia,
restrictii,
centrala,
fukushima,
radiatii
/actualitate/japonia-anuleaza-restrictiile-impuse-pe-o-raza-de-peste-20-de-kilometri-in-jurul-centralei-fukushima-8822254
8822254
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.