Janet Yellen a fost nominalizată oficial în funcţia de preşedinte al Rezervei Federale

Postat la 10 octombrie 2013 37 afişări

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a oficializat, miercuri, nominalizarea lui Janet Yellen la conducerea Rezervei Federale (Fed), afirmând că ea este "extraordinar de calificată" pentru această funcţie.

Janet Yellen a fost nominalizată oficial în funcţia de preşedinte al Rezervei Federale

 Obama a declarat că a luat în considerare "numeroşi factori" pentru a face această alegere, între care necesitatea "unei politici monetare sănătoase pentru a controla inflaţia şi pentru a crea locuri de muncă".

"Am găsit aceste calităţi la Janet Yellen", care va deveni, în cazul în care candidatura sa va fi confirmată de Senat, prima femeie ce va deţine preşedinţia Rezervei Federale, a asigurat el.

"Ea şi-a demonstrat calităţile de lider şi este dură", a declarat el. "Ea este extraordinar de calificată pentru acest rol", a declarat preşedintele, remarcând că Yellen a "tras semnalul de alarmă de timpuriu cu privire la bula imobiliară şi excesele sectorului privat", o referire la criza din 2008 din care Statele Unite încă nu şi-au revenit complet.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/janet-yellen-a-fost-nominalizata-oficial-in-functia-de-presedinte-al-rezervei-federale-11489980
11489980
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.