Criza bugetului din SUA se acutizează: Atac dur al lui Barack Obama la adresa republicanilor

Autor: Mihai Draghici Postat la 09 octombrie 2013 45 afişări

Criza bugetului din SUA se acutizează: Atac dur al lui Barack Obama la adresa republicanilor

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, îi acuză pe liderii republicani că se folosesc de riscul intrării ţării în incapacitate de plată pentru a obţine avantaje în negocierile pe tema bugetului, în contextul în care agenţiile guvernamentale din SUA sunt blocate de opt zile.

"Democraţii din Camera Reprezentanţilor şi din Senat au negociat şi sunt dispuşi să continue discuţiile pentru depăşirea diferenţelor pe tema bugetului, dar republicanii au o strategie de tipul «totul sau nimic»", a spus Obama într-o conferinţă de presă organizată la Casa Albă.

"Nu putem transforma şantajul într-o caracteristică a democraţiei noastre. Democraţia nu funcţionează astfel. Iar acest lucru nu este valabil doar în cazul meu, ci şi în cazul succesorilor mei", a insistat preşedintele.

"Eu sunt dispus în continuare să negociez pe orice temă, dar liderii republicani trebuie să ridice plafonul de îndatorare fără condiţii", a continuat Obama, subliniind că i-a transmis preşedintelui republican al Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, că nu va purta negocieri decât după ce va fi eliminat riscul privind intrarea ţării în incapacitatea de plată.

"Le spun republicanilor: renunţaţi la ameninţările privind economia şi votaţi bugetul!", a adăugat preşedintele Statelor Unite, în contextul în care agenţiile guvernamentale federale sunt blocate de opt zile din cauza lipsei bugetului pentru anul 2013-2014, situaţie generată de disensiunile dintre democraţi şi republicani, în special pe tema planului prezidenţial de reformare a sistemului asigurărilor medicale.

"O intrare a Statelor Unite în incapacitate de plată ar fi mai gravă decât blocarea parţială a instituţiilor federale. Oricum, blocajul bugetar afectează imaginea Statelor Unite în lume", a atras atenţia Obama, conform AFP.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
OBAMA,
BUGET
/actualitate/criza-bugetului-din-sua-se-acutizeaza-atac-dur-al-lui-barack-obama-la-adresa-republicanilor-11485120
11485120
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.