Lavrov: Relaţiile dintre Rusia şi Olanda depind de o reacţie în cazul agresării diplomatului rus

Postat la 09 octombrie 2013 40 afişări

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat marţi că relaţiile dintre Rusia şi Olanda depind de modul cum va reacţiona Haga în cazul atacului împotriva unui diplomat rus, relatează agenţia rusă RIA Novosti în pagina electronică.

Lavrov: Relaţiile dintre Rusia şi Olanda depind de o reacţie în cazul agresării diplomatului rus

 "Noi trebuie să primim nişte explicaţii din partea Guvernului olandez. Apoi trebuie să ştim ce măsuri disciplinare vor fi luate împotriva agenţilor de poliţie (implicaţi). Abia apoi vom decide cum vor evolua relaţiile noastre cu Haga", a declarat Lavrov într-un interviu pentru postul de televiziune Russia Today.

Lavrov a afirmat că poliţia olandeză nu avea dreptul să-l reţină pe diplomatul rus în forţă la domiciliu. Un purtător de cuvânt al Ministerului olandez de Externe a declarat marţi că Olanda este pregătită să-şi prezinte scuzele în legătură cu acest incident, dacă va fi demonstrat că a avut loc o încălcare a Convenţiei de la Viena.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/lavrov-relatiile-dintre-rusia-si-olanda-depind-de-o-reactie-in-cazul-agresarii-diplomatului-rus-11482826
11482826
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.