Washingtonul a introdus pe lista americană cu lideri terorişti un islamist egiptean

Postat la 08 octombrie 2013 39 afişări

Statele Unite l-au introdus pe lista americană cu lideri terorişti pe egipteanul Muhammad Jamal, acuzat de legături cu Al-Qaida şi că a creat tabere de antrenament în ţara sa şi în Libia, a anunţat diplomaţia americană.

Washingtonul a introdus pe lista americană cu lideri terorişti un islamist egiptean

 Departamentul de Stat i-a desemnat totodată ca "terorişti internaţionali" pe toţi membrii reţelei create de Jamal, care a învăţat tehnici de fabricare a bombelor în tabere de antrenament aparţinând Al-Qaida în Afganistan în anii '80.

Jamal a revenit în Egipt în anii '90, devenind un şef militar în cadrul Jihadului Islamic Egiptean, o grupare armată care a fost condusă ulterior de către Ayman al-Zawahiri, în prezent conducătorul reţelei teroriste Al-Qaida, după eliminarea lui Osama ben Laden.

Jamal a fost arestat în mai multe rânduri de către autorităţile egiptene, însă la eliberarea sa, în 2010, acesta nu a ezitat să îşi creeze propria reţea islamistă - care îi poartă numele - şi să "înfiinţeze mai multe tabere teroriste de anternament în Egipt şi în Libia", afirmă Departamentul de Stat într-un comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/washingtonul-a-introdus-pe-lista-americana-cu-lideri-teroristi-un-islamist-egiptean-11476457
11476457
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.