Italia este în colaps după ce populiştii au aruncat în aer coaliţia de guvernare

Autor: Alex Ciutacu Postat la 09 august 2019 319 afişări

Italia este în colaps după ce populiştii au aruncat în aer coaliţia de guvernare

Haosul politic s-a întors în Roma unde vicepremierul Matteo Salvini cere alegeri anticipate după ce a reclamat coaliţia ca fiind disfuncţională, potrivit CNBC.

Coaliţia lucrează într-un mod tensionat încă din iunie 2018 când s-a instalat la putere. Au fost confruntări publice clare între conservatorii de la Mişcarea Celor 5 Stele (M5S) şi partidul populist anti-imigraţie La Liga.

Cea mai recentă confruntare dintre cele două părţi politice a avut loc săptămâna aceasta după ce parlamentul italian a respins o moţiune formulată de M5S pentru a respinge un proiect feroviar – susţinând astfel poziţia La Liga.

„Haide să mutăm cuvântul înapoi la alegături”, a spus vicepremierul Matteo Salvini, liderul La Liga, în faţa presei din Italia.

Salvini susţine că votul parlamentului legat de proiectul feroviar arată că actualul guvern nu are majoritatea necesară pentru a trece legi. Cu toate acestea, criticii lui Salvini susţin că acesta cere alegeri anticipate pentru că vrea să capitalizeze pe popularitatea câştigată recent.

La Liga se situează în sondajele politice din Italia în faţa celorlalte partide, cu 38% din respondenţi care susţin partidul. Populiştii au ajuns la putere ca partid junior în coaliţie, însă retorica dură a lui Salvini a sporit popularitatea formaţiunii într-o ţară unde număril de imigranţi s-a conturat drept una dintre nemulţumirile principale ale societăţii. Între timp, M5S a scăzut în partide şi se află pe locul 3 cu 17% dintre alegători.   

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coalitie,
italia,
populism,
guvern,
criza,
prag,
liga,
partid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.