"Istanbul, nu eşti singur": Zeci de bucureşteni şi-au exprimat în stradă solidaritatea cu protestatarii din Turcia

Postat la 06 iunie 2013 119 afişări

Câteva zeci de persoane s-au adunat joi în faţa Ambasadei Turciei din Capitală, pentru a-şi exprima solidaritatea cu protestatarii din Turcia, afişând mesaje precum "Nu cedaţi" şi "We are çapuling too", cu referire la sloganul manifestanţilor turci.

"Istanbul, nu eşti singur": Zeci de bucureşteni şi-au exprimat în stradă solidaritatea cu protestatarii din Turcia

 Oamenii care au dorit să participe la această acţiune, organizată de ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei, s-au adunat, în jurul orei 11.00, în faţa Ambasadei Turciei de la Bucureşti, unde au rămas timp de peste o oră, între gardurile puse de jandarmi şi sub paza acestora.

"E un protest cuminte, ca la Bucureşti. Dar e normal să fie cuminte, întrucât e o acţiune prin care ne exprimăm solidaritatea faţă de protestatarii turci, care fac un lucru minunat. În Bucureşti există foarte multe situaţii similare cu Parcul Gezi. Vrem să transmitem şi românilor mesajul să se lupte pentru drepturile lor", a spus Doina Vela, reprezentantă a societăţii civile.

Alături de alţi manifestanţi, ea afişa, pe o pânză, mesajul "We are capuling too", cu referire la sloganul protestatarilor turci, inspirat de faptul că premierul Recep Tayyip Erdogan i-a numit bandiţi - çapulcu, în turcă. Cuvâtul a fost preluat de protestatari în sloganul "Everyday I'm çapuling", dar şi de cei care îi sprijină, printre care lingvistul american Noam Chomsky, care spune într-o înregistrare video de solidarizare "I am also a çapulcu".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/istanbul-nu-esti-singur-zeci-de-bucuresteni-si-au-exprimat-in-strada-solidaritatea-cu-protestatarii-din-turcia-10935072
10935072
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.