Isărescu: România are nevoie de dublarea creşterii economice, dar cu inflaţie şi deficit de numai 2%

Postat la 12 decembrie 2013 42 afişări

România are nevoie de dublarea procentului de 2% creştere economică din prezent, pentru a recupera decalajele faţă de UE, dar fără să "strice" nivelul de 2% la deficitul bugetar, deficitul de cont curent şi inflaţie, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Isărescu: România are nevoie de dublarea creşterii economice, dar cu inflaţie şi deficit de numai 2%

 "Ce trebuie să facem pentru a avea o creştere economică mai accelerată? Să ieşim dintr-un nivel de 2%, avem cam 2% deficit bugetar, 2% deficit de cont curent, 2% inflaţie şi 2% creştere economică, am vrea ca unul din cei patru de 2%, creşterea economică, să se dubleze, fără ca ceilalţi trei de 2% să nu se strice, să rămânem cu 2% deficit bugetar, 2% deficit de cont curent - poate să fie şi mai mare, dar nu cu mult, pentru că atunci trebuie să plăteşti datoriile - şi 2% inflaţie, pentru că asta înseamnă stabilitate, încredere, capacitatea de a-ţi dezvolta planul viitor", a afirmat Isărescu la seminarul "România investiţiilor. România Dezvoltării", organizat la BNR.

Şeful băncii centrale a comentat ideea, "îndrăzneaţă, interesantă", că ar trebui introdus în constituţie un nivel minim de creştere economică de 5%, iar în cazul în care n-ar fi atins Guvernul să-şi dea demisia.

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/isarescu-romania-are-nevoie-de-dublarea-cresterii-economice-dar-cu-inflatie-si-deficit-de-numai-2-11761239
11761239
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.