Casa Albă afirmă că Barack Obama a schimbat doar banalităţi cu Raul Castro

Postat la 12 decembrie 2013 33 afişări

Casa Albă a afirmat miercuri că Barack Obama a schimbat doar banalităţi cu omologul său cubanez Raul Castro în timpul strângerii de mână istorice de marţi, răspunzându-le republicanilor care au denunţat gestul.

Casa Albă afirmă că Barack Obama a schimbat doar banalităţi cu Raul Castro

 Obama, care se îndrepta către tribuna stadionului Soweto în Africa de Sud marţi dimineaţă pentru a pronunţa un discurs în memoria lui Nelson Mandela, a dat mâna cu mai mulţi demnitari pe drum, printre care şi Castro. De marţi, un consilier al preşedintelui american a asigurat că acest contact nu a fost prevăzut dinainte.

Havana a vrut să vadă această strângere de mână, prima publică între un preşedinte american şi unul cubanez de jumătate de secol, ca fiind "începutul sfârşitului agresiunilor Statelor Unite împotriva Cubei", conform unui site oficial cubanez.

Miercuri, purtătorul de cuvânt adjunct al preşedinţiei americane, Josh Earnest, a declarat că scurta interacţiune nu a fost formală.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/casa-alba-afirma-ca-barack-obama-a-schimbat-doar-banalitati-cu-raul-castro-11758961
11758961
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.