Isărescu, avizat pentru al cincilea mandat de guvernator al BNR, funcţie pe care o ocupă de 24 de ani

Postat la 16 iunie 2014 34 afişări

Mugur Isărescu a fost avizat în unanimitate de comisiile reunite de Buget, Finanţe-Bănci din Parlament pentru al cincilea mandat de guvernator al Băncii Naţionale a României, cu o perioadă de cinci ani, poziţie pe care ocupă de 24 de ani.

Isărescu, avizat pentru al cincilea mandat de guvernator al BNR, funcţie pe care o ocupă de 24 de ani

 Isărescu a ţinut o alocuţiune în faţa comisiilor reunite, în care a mulţumit pentru activitatea actualului Consiliu de Administraţie, care a trebuit să facă faţă provocărilor crizei financiare globale resimţite şi România şi a punctat câteva dintre obiectivele noului CA.

Printre obiectivele viitorului CA al BNR, Isărescu a menţionat aderarea la zona euro în 2019, "obiectiv ambiţios, dar încă realizabil", şi intrarea în Uniunea Bancară.

Mugur Isărescu, doctor în ştiinţe economice, este guvernator al Băncii Naţionale a României din septembrie 1990 şi preşedinte al Consiliului de Administraţie. În 1990, numirea sa a fost făcută de către Guvern, iar din 1991 a primit mandat din partea Parlamentului, care a fost reînnoit de trei ori până în prezent, cu o durată de cinci ani, respectiv în decembrie 1998, noiembrie 2004 şi octombrie 2009.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/isarescu-avizat-pentru-al-cincilea-mandat-de-guvernator-al-bnr-functie-pe-care-o-ocupa-de-24-de-ani-12768115
12768115
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.