Irakul vrea un "al treilea război mondial" împotriva "virusului" reprezentat de Al-Qaida

Postat la 01 noiembrie 2013 40 afişări

Premierul irakian Nouri al-Maliki, aflat în vizită în Statele Unite, a susţinut joi desfăşurarea unui "al treilea război mondial" de către comunitatea internaţională împotriva "virusului" Al-Qaida aflat în plină revenire în ţara sa.

Irakul vrea un "al treilea război mondial" împotriva "virusului" reprezentat de Al-Qaida

 Maliki se află de miercuri la Washington şi se va întâlni vineri cu preşedintele Barack Obama pentru a stimula cooperarea antiteroristă între cele două state.

"Vrem un război internaţional împotriva terorismului", a declarat liderul guvernului irakian în faţa publicului de la centrul de analiză Institute of Peace, numind Al-Qaida şi filialele sale un "virus" care aduce un "vânt rău" în toată regiunea.

"Am avut două războaie mondiale; îl vrem pe al treilea împotriva celor care ne asasinează poporul şi care vor să curgă sânge", a continuat Maliki, propunând ca Irakul să găzduiască o conferinţă internaţională împotriva terorismului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/irakul-vrea-un-al-treilea-razboi-mondial-impotriva-virusului-reprezentat-de-al-qaida-11602244
11602244
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.