Noi dezvăluiri despre spionajul american: NSA a accesat bazele de date ale companiilor Yahoo şi Google

Postat la 31 octombrie 2013 43 afişări

Agenţia americană pentru Securitatea Naţională (NSA) a accesat, de curând, principalele linii de comunicaţii care fac legătura între bazele de date aparţinând companiilor Yahoo şi Google, arată documente furnizate de fostul consultant Edward Snowden, relatează ziarul Washington Post.

Noi dezvăluiri despre spionajul american: NSA a accesat bazele de date ale companiilor Yahoo şi Google

 Prin accesarea acestor linii de comunicaţii, NSA poate colecta informaţii din sute de milioane de conturi de mail.

Potrivit unui document intern datat 9 ianuarie 2013, divizia de interceptări a NSA trimite zilnic milioane de date obţinute din reţelele companiilor Yahoo şi Google la centrul de stocare a datelor existent în baza de la Fort Meade. Conform documentului, în ultimele 30 de zile înainte de 9 ianuarie 2013, agenţii NSA procesaseră 181.280.466 de date, începând de la "metadate" (date despre conectivitate - expeditorul şi destinatarul unui mesaj) până la conţinutul comunicaţiilor de tip text, audio şi video.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noi-dezvaluiri-despre-spionajul-american-nsa-a-accesat-bazele-de-date-ale-companiilor-yahoo-si-google-11595057
11595057
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.