Iordache lansează o nouă ipoteză: Putem veni cu o ordonanţă prin care să stabilim termene pentru preşedinte

Postat la 04 februarie 2019 113 afişări

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a declarat că aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să răspundă în această săptămână legat de numirea celor doi miniştri şi că Guvernul ar putea da o ordonanţă care să introducă termene la care să se pronunţe şeful statului pe aceste chestiuni.

Iordache lansează o nouă ipoteză: Putem veni cu o ordonanţă prin care să stabilim termene pentru preşedinte

„În cursul acestei săptămâni, preşedintele ar trebuie să se exprime pe numirile în Guvern. În acest moment, documentele aşa cum au fost înaintate preşedintelui îndeplinesc condiţiile. Cred că putem veni printr-o ordonanţă să stabilim nişte termene maximale în care preşedintele ar trebuie se pronunţe. Adică în momentul în care avem un vot al Parlamentului pe o autoritate, sau pe un consiliu de administraţie, că discutăm de radio, televiziune, ASF, etc., să stabilim nişte termene maximale”, a declarat, luni la Digi 24, Florin Iordache.

 

Iordache a transmis că ordonanţa ar trebui dată într-un timp cât mai scurt, însă bugetul pentru 2019 este prioritar.

 

„Probabil că ar trebui dată într-un timp cât mai scurt. Prioritatea numărul unu a Guvernului în acest moment este adoptarea bugetului şi apoi discutăm. Dar eu cred că preşedintele analizând documentaţia pe care o are primită la Cotroceni în cazul celor doi colegi va semna decretele privind numirea celor doi”, a adăugat Iordache.

 

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică, la Parlament, că nu a primit niciun semnal din partea Preşedinţiei legat de numirea miniştrilor Dezvoltăriii şi Transporturilor, precizând că îl va suna pe Klaus Iohannis pentru a discuta pe această temă. Ea a adăugat că lipsa a doi miniştri se cunoaşte în Guvern.

 

Pe 21 ianuarie, şeful Executivului i-a trrimis o nouă scrisoare lui Klaus Iohannis în care îi cere să-i numească la Dezvoltare şi Transporturi pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, afirmând că ea beneficiază de dreptul exclusiv de apreciere şi de alegere a persoanelor propuse a face parte din guvern.

 

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
presedinte,
ordonanta,
lansare,
guvern

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.