Iohannis, despre impozitarea regresivă: Greu de explicat cum s-ar putea face

Postat la 13 februarie 2014 48 afişări

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că este "greu de explicat cum s-ar putea face" impozitarea regresivă având în vedere că se pierd "câteva miliarde de lei", însă a susţinut ideea de a se coborî cota de impozitare sub 16 la sută.

Iohannis, despre impozitarea regresivă: Greu de explicat cum s-ar putea face

 Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre impozitarea regresivă şi dacă este doar o temă adusă în faţa publicului "de dragul discuţiei".

"Discuţia a fost din partea noastră să nu intrăm într-o schemă de impozitare progresivă, să nu mergem de la 16 la sută în sus, că nu este bine. S-a discutat, la un moment dat, intrarea pe o impozitare regresivă, ăsta cred că este un termen corect şi plăteşti cu atât mai puţin impozit cu cât câştigi mai puţin. Finalul ar fi nu depăşirea cotei de acum, de 16 la sută, ci coborârea cotei", a spus Iohannis.

El a precizat însă că este "greu de explicat cum s-ar putea face asta".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/iohannis-despre-impozitarea-regresiva-greu-de-explicat-cum-s-ar-putea-face-12077910
12077910
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.