Iohannis, despre cererea de revocare a lui Kovesi: Partenerii externi vor fi nedumeriţi

Postat la 23 februarie 2018 77 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, vineri, la Bruxelles, că partenerii externi vor fi nedumeriţi în privinţa demersului ministrului Justiţiei, Tudor Toader, de a cere revocarea din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, adăugând că demersul nu va îmbunătăţi imaginea României.

Iohannis, despre cererea de revocare a lui Kovesi: Partenerii externi vor fi nedumeriţi

„Este clar că unii vor fi nedumeriţi. Alţii, probabil, îşi vor pune şi alte întrebări şi, cu siguranţă, acest demers nu va duce spre îmbunătăţirea imaginii României”, a spus Iohannis, întrebat ce va spune în cazul în care va fi întrebat de partenerii externi despre acest demers, ţinând cont că în rapoartele MCV este lăudată activitatea DNA.

Tudorel Toader a cerut joi, în urma prezentării raportului privind managementul la DNA, declanşarea procedurii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, solicitarea fiind transmisă către CSM şi preşedintelui României.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.