Tudorel Toader a decis: Laura Kovesi PLEACĂ de la conducerea DNA

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 22 februarie 2018 475 afişări

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat astăzi raportul privind activitatea managerială a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), dar şi o decizie privind conducerea DNA. La finalul unei prezentări de aproape 50 de minute, el a anunţat că va cere revocarea procurorului-şef a DNA, Laura-Codruţa Kovesi.

Tudorel Toader a decis: Laura Kovesi PLEACĂ de la conducerea DNA

Toader a refuzat să se urce pe un podium la începutul conferinţei şi a cerut jurnaliştilor să se organizeze înainte de a anunţa raportul privind managementul la DNA.

"Eu ştiu că transmiteţi imaginea precum la Sarkozy", a spus ministrul Tudorel Toader în momentul în care i-a fost adus un podium.

Începutul şedinţei aşteptate a fost amânat din cauza faptului că ministrul a fost nemulţumit că jurnaliştii s-au înghesuit aproape de pupitru, în încercarea de a surprinde cele mai bune imagini.

Tudorel Toader a refuzat să facă declaraţii până când jurnaliştii nu au fost organizaţi.

"Nu ştiu dacă veţi avea răbdarea să citesc 36 de pagini, aşa că voi prezenta raportul în diagonală, alături de concluzii", a spus Toader. El a precizat că raportul integral va fi disponibil pe pagina Ministerului Justiţiei.

"Analiza privind organizarea eficientă, comportamentul, comunicarea, asumarea responsabilităţilor, aptitudinile manageriale referitoate la procurorul şef al DNA, în perioada februarie 2017-februarie 2018.(...) Prezentul raportul nu reprezintă o evaluare a activităţii DNA. Luarea de pozitie prezintă activitatea procurorului şef, iar temeiul de analiză se fundamentează distinct", a mai declarat Tudorel Toader.

El a prezizat că raportul privind activitatea managerială de la DNA se bazează pe 20 de categorii şi fapte, primul punct fiind legat de conflictele de natură constituţională în raport cu alte instituţii.

"Concluziile sunt fundamentate pe un număr de 20 de puncte care prezintă 20 de categorii de acte şi fapte menţionate. În raport sunt reţinute faptele pentru perioada februarie 2017-februarie 2018", a declarat Tudorel Toader.

Ministrul a anunţat că primul punct este legat de raporturile DNA cu alte instituţii.

"Situaţie fără precedent- raporturile dintre autorităţile publice din România. Sunt trei conflicte juridice, într-un an, de natură constituţională. Curtea a constatat încălcarea Constituţiei de către DNA", a mai spus Toader.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.