Investitorii pariază masiv împotriva indicelui VIX, cunoscut ca „indicele fricii”

Autor: Alex Ciutacu Postat la 30 aprilie 2019 71 afişări

Investitorii pariază masiv împotriva indicelui VIX, cunoscut ca „indicele fricii”

În contextul în care randamentele pe obligaţiuni se ridică la nivel record în mai multe economii, volatilitatea începe să dispară. Fondurile de investiţii de tip hedge fund pariază că starea de calm şi stabilitate se va menţine şi deschid poziţii short pe Indicele VIX – indicele volatilităţii – într-un rtim nemaivăzut de 15 ani, potrivit Bloomberg.

Speculatorii mari din piaţă, în special fondurile de tip hedge fund, avea deschise 178.000 de poziţii short pe indicele VIX în data de 23 aprilie, cel mai ridicat nivel din 2004 până în prezent, potrivit datelor CFTC citate de publicaţia americană.

Cunoscut ca indicele fricii, pariurile agresive împotriva indicelui VIX pot fi văzute atât ca semne de încredere, dar şi ca un semnal de complacere faţă de condiţiile actuale din piaţă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.