Indonezia vrea să îşi mute Capitala ţării în altă parte

Postat la 29 aprilie 2019 40 afişări

Joko Widodo, preşedintele în funcţie al Indoneziei, a anunţat că Guvernul intenţionează să mute capitala ţării într-un alt oraş, deoarece actuala capitală, Jakarta, este supraaglomerată , informează agenţia Tass, citând presa locală.

Indonezia vrea să îşi mute Capitala ţării în altă parte

"Jakarta nu reuşeşte să îndeplinească cu succes două sarcini, să fie centrul politic şi financiar al ţării", a declarat preşedintele, potrivit cotidianului Kompas.

În acest sens, liderul de la Jakarta a afirmat că sunt necesare măsuri similare luate de alte ţări, care au decis să mute capitala pentru a rezolva problema supraaglomerării.

"Cred că vom atinge acest obiectiv, dar necesită o planificare atentă", a afirmat Widodo, subliniind nevoia de a alege locul potrivit pentru o nouă capitală.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
indonezia,
capitala,
mutare,
presedinte,
agentie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.