Încrederea în economia zonei euro scade la cel mai redus nivel din 2016

Autor: Alex Ciutacu Postat la 29 aprilie 2019 120 afişări

Încrederea în economia zonei euro scade la cel mai redus nivel din 2016

Încrederea în economia zonei euro a scăzut pentru a zecea lună consecutivă în luna aprilie, ajungând la cel mai scăzut nivel din mai mult de doi ani, indicând dificultăţile regiunii să îşi revină pe fondul celor mai recente încetiniri ale creşterii economice, potrivit Bloomberg.

Sondajul lunar efectuat de Comisia Europeană arată că încrederea în industrie scade în continuare în contextul în care companiile se confruntă cu încetinirea creşterii economice la nivel global şi cu dificultăţi în ţările europene în care îşi au sediile.

Una dintre industriile unde încrederea scade considerabil este cea auto din Germania – cea mai mare economie din zona euro.

Indicele de încredere a scăzut la 104 puncte de la 105,6 în ultimul sondaj, atingând astfel cel mai scăzut nivel înregistrat din septembrie 2016 până în prezent.

Încrederea în industrie este în mod special redusă încât managerii sunt din ce mai pesimişti în estimările de producţie, comenzi şi stocuri. În Germania încrederea este la cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani.

Per total încrederea în climatul de business a scăzut de la 0,54 puncte la 0,42 puncte.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.