Scandalul ordonanţelor de urgenţă pe Justiţie. Cum l-a costat funcţia pe Toader

Postat la 28 aprilie 2019 69 afişări

Codurile penale au reprezentat un subiect controversat în ultimul an. După multe discuţii şi nemulţumiri, Codurile au trecut prin Parlament, însă au fost din nou contestate la CCR. Pentru că nu a dat OUG, PSD i-a retras sprijinul politic lui Tudorel Toader.

Scandalul ordonanţelor de urgenţă pe Justiţie. Cum l-a costat funcţia pe Toader

Codurile penale au reprezentat un subiect controversat şi o problemă pentru coaliţia de guvernare în ultimele şapte luni. După ce acestea au trecut de Parlament în vara anului 2018, în luna octombrie CCR a admis sesizările de neconstituţionalitate în privinţa acestora.

 

Astfel, codurile penale trebuiau rediscutate şi modificate. Subiectul de discuţie a fost însă problema modului de modificare a Codurilor. În timp ce PSD voia modificarea lor prin Ordonanţă de urgenţă, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, refuza categoric. Miza era mare, deoarece adoptarea Codurilor penale prin OUG însemna că acestea nu mai erau dezbătute şi nu mai puteau fi contestate la CCR.

 

După şapte luni de discuţii, PSD a ales modificarea Codurilor penale prin Parlament. Astfel, săptămâna trecută, Codurile penale au fost adoptate decizional de Camera Deputaţilor şi trimise la preşedinte pentru promulgare. Dezbaterile asupra acestora au durat mai puţin de o săptămână.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
toader,
costuri,
functie,
justitie,
scandal

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.