Investitori fericiţi: Cea mai mare bancă din Franţa a raportat un profit de aproape 2 miliarde de euro în primul trimestru

Autor: Alex Ciutacu Postat la 02 mai 2019 76 afişări

Investitori fericiţi: Cea mai mare bancă din Franţa a raportat un profit de aproape 2 miliarde de euro în primul trimestru

Francezii de la BNP Paribas au raportat un profit net de 1,92 miliarde euro în primul trimestru din 2019, în creştere cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, însă sub estimările analiştilor, potrivit Bloomberg.

Cea mai mare bancă franceză a înregistrat venituri totale de 11,1 miliarde euro în T1 2019, cu 3,2% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind estimările. Performanţa grupului a fost condusă în principal de veniturile diviziei de tranzacţionare pentru instrumente cu randament fix, care a înregistrat cel mai bun avans dintre toate băncile din SUA şi Europa.

Astfel, veniturile din instrumente cu venit fix precum obligaţiunile au crescut cu 29% faţă de T1 2018, pe fondul unor randamente mai ridicate şi a tranzacţiilor pe schimb valutar, a anunţat BNP Paribas joi. Prin urmare, profitul înainte de taxe înregistrat de divizia principală de tranzacţionare a băncii s-a ridicat la 252 milioane euro, peste estimările economiştilor intervievaţi de Bloomberg.

Jean-Laurent Bonnafe, CEO-ul BNP Paribas, vrea să creeze un campion european care să poată concura cu puternicele bănci americane şi este în mijlocul unui proces de reducere a costurilor, fiind forţat de condiţiile din piaţă să reducă estimările pentru 2020 şi să reducă cheltuielile băncii cu încă 600 milioane euro. Ca parte din aceste măsuri de reducere a costurilor, BNP Paribas a oprit o parte din activitatea de tranzacţionare din SUA.

„Cheltuielile operaţionale au fost acoperite cu succes şi nivelul lor a beneficiat de măsurile de reducere a costurilor, generând efecte pozitive”, a spus Bonnafe, referindu-se în jargon bancar la faptul că ritmul a creşterii profitului a depăşit costurile.

Joi la ora 14.40, acţiunile BNP Paribas se tranzacţionau pe Euronext Paris la 48,7 euro per acţiune, în creştere cu 2,7% de la începutul şedinţei de tranzacţionare, la o capitalizare bursieră de circa 60,8 miliarde euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
banca,
bnp paribas,
profit,
miliarde,
raportare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.