Invenţie românească candidată la Premiul Nobel

Autor: Ioana Matei Postat la 24 mai 2013 108 afişări

Un produs românesc care reduce poluarea a fost propus pentru premiul Nobel. Acesta elimină contaminarea mediului înconjurător provocată de derivaţii hidrocarburilor, ca şi necesitatea colectării şi depozitării pe termen lung a reziduurilor poluante şi contribuie şi la reducerea efectului de seră, responsabil pentru încălzirea globală.

Invenţie românească candidată la Premiul Nobel

“Oilfest” are o gamă foarte largă de aplicaţii şi cuprinde domenii cheie precum: agricultura, industria petrochimică, transporturile navale şi terestre etc. Numai în România, acest produs ar putea fi redate agriculturii circa 600.000 de hectare de pământ infestat, care valorează circa 60 miliarde euro, şi ecologizate 24 de lacuri infestate, aflate lângă rafinării, evaluate la 400 milioane euro, conform unei analize făcute de Institutul Naţional de  Statistică, a spus  inventatorul Mihai Borceanu, CEO al SC Oilfest Company SRL.

 „România trebuie să se impună pe această piaţă, iar Oilfest reprezintă un bun instrument în slujba mediului de afaceri românesc”, a mai adăugat  Borceanu în cadrul unui eveniment de prezentare a produsului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/inventie-romaneasca-candidata-la-premiul-nobel-10898852
10898852
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.