ÎNTREGUL FILM al TRAGEDIEI din Retezat: Am auzit din vale ţipete de ajutor. Cineva striga "Ajutor, avalanşă!". Am verificat, "Nu au puls şi nu respiră"

Autor: Alina Mihai Postat la 24 aprilie 2017 1873 afişări

Tragedia din Masivul Retezat s-a petrecut în timpul unei excursii de trei zile organizate de tatăl alpinistei Dor Geta Popescu, grupul de turişti urmând să escaladeze Vârful Peleaga, la 2.509 m altitudine. Specialiştii şi autorităţile spun că ar fi trebuit să se ţină cont de avertizările meteo.

ÎNTREGUL FILM al TRAGEDIEI din Retezat: Am auzit din vale ţipete de ajutor. Cineva striga "Ajutor, avalanşă!". Am verificat, "Nu au puls şi nu respiră"

Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi, de 13 şi 14 ani, recunoscuţi în lume pentru rezultatele obţinute în alpinism, făceau parte dintr-un grup de 7 de persoane, minori şi adulţi, care îşi propusese să ajungă pe Vârful Peleaga din Masivul Retezat.

Excursia era anunţată şi organizată de Clubul Montan Altitudine din Râşnov, condus de tatăl Getei, cu mult timp înainte şi făcea parte din Circuitul „7 munţi din grădina Carpaţilor“.

Potrivit programului afişat pe site-ul clubului, pentru ziua de sâmbătă, când turiştii au fost surprinşi de avalanşă, plecarea s-a făcut la ora 08.00, pe traseul Cabana Pietrele – Cabana Genţiana – Curmatura Bucurii – Lacul Bucura, 2040m – Custura Bucurei - Vârful Peleaga, 2509m – Căldarea Berbecilor - Lacul Bucura - Cabana Pietrele, pe un traseu de 7-9 ore. Deşi meteorologii au anunţat că vremea se înrăutăţeşte şi că există pericol de avalanşă în munţi, organizatorul excursiei a decis ca, totuşi, excursia să continue.

AFLĂ ÎNTREGUL FILM al TRAGEDIEI din Retezat: Am auzit din vale ţipete de ajutor. Cineva striga "Ajutor, avalanşă!". Am verificat, "Nu au puls şi nu respiră" 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ajutor,
tragedie,
avalansa,
retezat,
copii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.