Fiul unui parlamentar rus, CONDAMNAT în SUA la 27 de ani de închisoare pentru ATACURI CIBERNETICE

Autor: Mircea Olteanu Postat la 23 aprilie 2017 134 afişări

Fiul unui parlamentar rus a fost condamnat de un tribunal federal american la 27 de ani de închisoare pentru că ar fi efectuate atacuri cibernetice care au cauzate pagube de 169 de milioane de dolari unor companii din Statele Unite, seninţa fiind criticată de Moscova, relatează Reuters.

Roman Seleznev, în vârstă de 32 de ani, a fost găsit vinovat de un tribunal din Seattle pentru că ar fi efectuat atacuri cibernetice cu scopul obţinerii date ale cardurilor de credit, cauzând pagube de 169 de milioane de dolari unor companii americane.

Ambasada rusă de la Washington a comunicat că Rusia va continua să conteste modul în care acesta a fost reţinut în Maldive în anul 2014, afirmând că arestarea acestuia ar fi "ilegală".

Roman Seleznev este fiul lui Valerii Seleznev, membru al Parlamentului rus.

Într-un document dat publicităţii de avocatul lui Seleznev, condamnatul afirmă că sentinţa dură este modul în care autorităţile din Statele Unite trimit un mesaj preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
RUSIA,
JUSTIŢIE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.