​Întrebarea săptămânii: Multitaskingul, defect sau calitate?

Postat la 04 iulie 2022 128 afişări

​Întrebarea săptămânii: Multitaskingul, defect sau calitate?

Într-o ediţie recentă a ZF Live, am fost întrebată care cred că este principalul defect al actualei generaţii de tineri manageri, după ce am citit interviurile din anuarul 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Răspunsul meu spontan a fost atunci că pare că au atenţia împărţită în prea multe direcţii. Unii dintre ei dezvoltă businessuri proprii în paralel cu munca „în corporaţie”, majoritatea îşi consolidează pregătirea cu o serie de cursuri, MBA-uri, mini-MBA-uri, toate în ţimp ce încearcă să exceleze şi în zona de viaţă personală, având hobby-uri tot mai diverse sau călătorind din ce în ce mai mult. 

Ulterior am revenit la acest răspuns, care, din automatism, mi s-a părut a fi un defect – prin prisma faptului că mi se pare imposibil să reuşeşti să le faci chiar pe toate, într-un univers în care timpul pare să se contracte din ce în ce mai mult. Am revenit ulterior şi m-am gândit că  din contră, aceasta poate fi chiar o calitate a generaţiei actuale de manageri. Învăţaţi de mici să înveţe de toate, actualii tineri manageri şi antreprenori continuă să facă asta şi în viaţa profesională. Şi unii dintre ei chiar reuşesc. 

Voi ce credeţi - este mai bine să te specializezi pe un singur domeniu sau să încerci să fii multilateral dezvoltat - în carieră şi nu numai?

Aşteptăm răspunsurile voastre pe adresa ioana.matei@businessmagazin.ro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.