Într-o perioadă când statul român vorbeşte despre reduceri de costuri şi măriri de taxe, numărul bugetarilor se măreşte pe zi ce trece. Vezi câte zeci de mii au fost angajaţi doar anul acesta

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 04 noiembrie 2022 44 afişări

Într-o perioadă când statul român vorbeşte despre reduceri de costuri şi măriri de taxe, numărul bugetarilor se măreşte pe zi ce trece. Vezi câte zeci de mii au fost angajaţi doar anul acesta

Numărul angajaţilor la stat a crescut cu aproape 22.000 în ultimele 12 luni, iar în ultimii şapte ani numărul acestora a crescut cu peste 70.000, declară fostul ministru al Economiei, deputatul USR Claudiu Năsui: „Interesul politicienilor este să-şi aducă cât mai mulţi oameni de-ai lor la stat”.

„Numărul angajaţilor la stat a crescut cu aproape 22.000 în ultimele 12 luni, după scoaterea USR de la guvernare. În ultimii 7 ani, numărul angajaţilor la stat a tot crescut. În total cu peste 70.000. Aşa strânge guvernul PSD-PNL cureaua în pragul crizei. După o scădere de aproape 7.000 de angajaţi în 2021, PSD-PNL au recuperat de trei ori mai mult într-un singur an. Anul ăsta au atins un record de angajări la stat. O să arunce vina între ei, dar amândouă partidele sunt vinovate pentru desfrâul ăsta. La nivel de ministere, în ultimul an, PNL a angajat de aproape 17 ori mai mulţi oameni decât PSD. O creştere de 5.466 de angajaţi la ministerele PNL faţă de 326 la ministerele PSD. Toate datele sunt verificabile. Septembrie 2021 la septembrie 2022”, scrie pe Facebook Claudiu Năsui.

El afirmă că în campanie toate partidele au vorbit despre „reforma mamutului bugetar”.

„În practică, uitaţi-vă la rezultate. În ministere circa 20% din funcţionari chiar muncesc şi ţin în spate activităţile instituţiilor. Cât am condus ministerul economiei am început tăierea posturilor totale cu 30%, şi 40% din cele de conducere. Acea reorganizare a fost oprită. În schimb, PSD şi PNL au împărţit ministerul în două, şi au crescut numărul de posturi. Acum sunt aproape 50% mai multe posturi decât ar fi fost dacă nu se bloca reorganizarea. De ce? Pentru că politicienii nu au niciun interes să dea afară oameni de la stat. Nu-şi bat capul. Că doar nu ei le plătesc salariul, ci contribuabilii. Interesul politicienilor este să-şi aducă cât mai mulţi oameni de-ai lor la stat. Care apoi le rămân recunoscători şi loiali. Toată povara fiscală este pusă pe spinarea contribuabililor, prin taxe şi inflaţie”, încheie deputatul USR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
năsui,
angajaţi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.