INTERVIU - Rovana Plumb: Pensii majorate cu 4 - 4,4% şi o nouă lege a salarizării, în 2015

Postat la 28 martie 2014 69 afişări

Ministrul Muncii Rovana Plumb spune, în interviul acordat MEDIAFAX, că în 2015 ar putea fi mărită pensia cu cel puţin 4% şi cel mult 4,4%, salariul minim va creşte la 900 lei din 1 iulie şi ar trebui să ajungă la 1.200 în 2016, iar o nouă Lege a salarizării unitare ar putea fi aplicabilă din 2015.

INTERVIU - Rovana Plumb: Pensii majorate cu 4 - 4,4% şi o nouă lege a salarizării, în 2015

 Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plub, spune, în interviul acordat agenţiei MEDIAFAX, că instituţia pe care o conduce are nevoie de revigorare şi reformare şi că doreşte să se concentreze în special pe politicile de ocupare, dar şi pe cele care ţin de familie şi protecţie socială.

Rovana Plumb vorbeşte de prima decizie importantă pe care a luat-o ca ministru al Muncii, respectiv reînfiinţarea, după patru ani, a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, prin desfiinţarea Direcţiei de Protecţie a Copilului din minister şi a Oficiului Român pentru Adopţii, Ministrul argumentează decizia prin faptul că metodologia de coordonare privind protecţia copilului trebuie să fie "sub o singură baghetă", nu să existe două structuri instituţionale care să se ocupe de acelaşi domeniu.

Întrebată dacă ar susţine redeschiderea adopţiilor internaţionale în condiţiile unor reglementări foarte stricte, ministrul Muncii spune că, în prezent, nu există nicio discuţie în Guvern sau la nivelul altor instituţii guvernamentale cu privire la acest subiect. Ministrul precizează că, în cel mai scurt timp, instituţionalizarea copiilor mai mici de trei ani va fi interzisă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/interviu-rovana-plumb-pensii-majorate-cu-4-4-4-si-o-noua-lege-a-salarizarii-in-2015-12350473
12350473
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.