Intel cumpără producătorul de cipuri Altera pentru 16,7 miliarde dolari

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 02 iunie 2015 110 afişări

Intel, cel mai mare producător de cipuri la nivel mondial, a convenit preluarea companiei rivale Altera, pentru 16,7 miliarde dolari, pentru a compensa declinul cererii în industria PC-urilor prin extinderea pe segmentul cipurilor destinate centrelor de date, care asigură marje mai mari de profit.

Intel va putea prin această achiziţie, cea mai mare din istoria sa, să unifice operaţiunile în domeniul procesoanelor cu producţia de cipuri programabile, utilizate, printre altele, la accelerarea căutărilor pe web, transmite Reuters.

Preţul oferit pentru Altera, companie cu sediul în San Jose, California, este de nouă ori veniturile anticipate, potrivit datelor Thomson Reuters.

"Pare un preţ foarte mare. Cel mai recent caz pe care mi-l amintesc, de o mărime apropiată, a fost preluarea NetLogic de către Broadcom, în care preţul a fost de opt ori veniturile anticipate şi nu s-a sfârşit prea bine pentru Broadcom", a spus Kevin Cassidy, analist la Stifel, Nicolaus & Co.

Integrarea Altera în Intel va crea o nouă clasă de produse care va conferi clienţilor îmbunătăţirea semnificativă a performanţelor, costuri mai mici şi mai multă flexibilitate, a spus directorul financiar al Intel, Stacy Smith.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INTEL,
ALTERA,
/actualitate/intel-cumpara-producatorul-de-cipuri-altera-pentru-16-7-miliarde-dolari-14385181
14385181
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.