Insula nelocuibilă de pe Pământ care are o climă asemănătoare cu cea de pe planeta Marte - GALERIE FOTO

Postat la 20 iunie 2016 1463 afişări

Insula Devon se află în Golful Baffin, aparţinând Arhipelagului Arctic Canadian. Este cea mai mare insulă nelocuită de pe Pământ, având o suprafaţă de 55.000 km2 . Solul rămâne îngheţat pe tot parcursul anului, în cea mai mare parte a insulei, iar stratul de gheaţă are o grosime de aproximativ 500 – 700 de metri. Doar pentru o perioadă scurtă, de 45-50 de zile, în timpul verii, zăpada se topeşte în zonele sudice ale insulei, unde temperaturile ajung  8° C. Temperatura medie anuală este de -16 ° C . Cu alte cuvinte, Insula Devon este un loc pustiu, lipsit de plante sau animale, dominat doar roci îngheţate.

Pentru oamenii de ştiinţă zona este un loc extrem de interesant. Decorul său pustiu şi clima aspră din timpul scurtei veri sunt foarte asemănătoare cu condiţiile de pe Marte. Aici, încă din anul 2001, un grup de oameni care lucrează la un proiect internaţional de cercetare numit Mars Proiectul Haughton ( HMP ), studiază modul în care exploratorii umani s-ar putea adapta vieţii de pe planeta roşie.

Cititi mai multe pe www.cunoastelumea.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/insula-nelocuibila-de-pe-pamant-care-are-o-clima-asemanatoare-cu-cea-de-pe-planeta-marte-galerie-foto-15500851
15500851
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.