Comportamentul românilor care folosesc cardurile se schimbă complet când călătoresc în străinătate

Postat la 19 iunie 2016 421 afişări

Deţinătorii de carduri emise de băncile locale au efectuat în primele trei luni ale acestui an plăţi la comercianţii din străinătate în valoare de 1,4 miliarde de lei (317 mil. euro), în creştere cu 22% faţă de aceeaşi lună din 2015.

Pe de altă parte, plăţile efectuate de străini cu cardul la comercianţii din România sunt de peste două ori mai mici. La finalul lunii martie acestea cumulau 640 de milioane de lei (144 mil. euro), în creştere cu 27% faţă de acelaşi interval al anului trecut, potrivit datelor BNR.

„Comportamentul românilor faţă de utilizarea cardurilor se schimbă complet când călătoresc în străinătate - aceştia folosesc cardurile mai des la comercianţi decât pentru retrageri de numerar“, a spus Cătălin Creţu, director general pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia, Visa Europe.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
VISA EUROPE,
CARDURI,
STRĂINĂTATE
/actualitate/comportamentul-romanilor-care-folosesc-cardurile-se-schimba-complet-cand-calatoresc-in-strainatate-15500272
15500272
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.