Institutul de Arheologie, o "epavă" în mijlocul Bucureştiului. Casa Macca, povestea unei clădiri donate de o familie de origine greacă - GALERIE FOTO

Autor: Nicolae Oprea Postat la 26 mai 2018 91 afişări

Casa Macca, construită între anii 1891 şi 1900 de familia Macca, este într-o degradare continuă şi se transformă într-o ruină. Monumentul istoric găzduieşte Institutul de Arheologie, care are nevoie de 5 milioane de euro pentru reabilitare.

Poziţionată într-o zonă superbă a Capitalei, între strada Henri Coandă şi Calea Victoriei, în imediata apropiere a străzii Nicolae Iorga, Casa Macca este una dintre cele mai frumoase clădiri din Bucureşti. Construită în stil eclectic cu influenţe baroce, clădirea te uimeşte prin frumuseţea arhitecturală, dar te şi şochează prin strarea ei de degradare extrem de avansată, fiind ascunsă după un gard ponosit, cu o curte respingătoare, plină de bălării. Aici funcţionează, însă, de foarte mulţi ani, Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan”, iar 16 oameni lucrează zilnic în frumoasa clădire lipită de Ambasada Italiei.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MONUMENT,
ACADEMIE,
ARHEOLOGIE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.