Inspecţia Judiciară: Independenţa justiţiei, afectată de declaraţiile lui Bercea la adresa lui Stanciu şi Kovesi

Postat la 08 iulie 2014 42 afişări

Afirmaţiile făcute de Bercea Mondial privind presupuse fapte de corupţie săvârşite de preşedintele instanţei supreme, Livia Stanciu, şi de şeful DNA, Codruţa Kovesi, au afectat independenţa justiţiei şi imparţialitatea sistemului judiciar, potrivit concluziilor din raportul Inspecţiei Judiciare.

Inspecţia Judiciară: Independenţa justiţiei, afectată de declaraţiile lui Bercea la adresa lui Stanciu şi Kovesi

 Surse din cadrul Inspecţiei Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că raportul privind afirmaţiile lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la adresa preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a procurorului şef al DNA a fost finalizat, acesta urmând să fie prezentate plenului CSM în şedinţa de miercuri.

În 20 iunie, Consiliul Superior al Magistraturii a cerut Inspecţiei Judiciare să facă verificări în vederea apărării independenţei justiţiei, după ce au fost făcute declaraţii referitoare la presupuse fapte de corupţie care ar fi fost săvârşite de preşedintele ICCJ, Livia Stanciu, şi şeful DNA, Codruţa Kovesi.

Preşedintele CSM a sesizat atunci Inspecţia Judiciară să facă verificări privind "apărarea independenţei justiţiei, în raport cu declaraţiile ce pun în pericol statul de drept, vehiculate în mass-media în data de 19 iunie 2014", referitoare la Livia Stanciu şi Codruţa Kovesi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/inspectia-judiciara-independenta-justitiei-afectata-de-declaratiile-lui-bercea-la-adresa-lui-stanciu-si-kovesi-12908665
12908665
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.