Innovation Labs 2016 şi-a desemnat câştigătorii

Autor: Florin Casota Postat la 27 mai 2016 238 afişări

Innovation Labs 2016 şi-a desemnat câştigătorii

Innovation Labs 2016, programul de mentorat şi dezvoltare pentru tinerii pasionaţi de tehnologii creative şi antreprenoriat, şi-a desemnat câştigătorii, în cadrul evenimentului Demo Day, desfăşurat ieri seară în sala Atrium a Bibliotecii Naţionale a României.  Serafim,  ENTy şi TrusT sunt echipele care au convins juriul şi publicul cu produsele lor, câştigând premiile „Best Business”, „Best Product” şi respectiv „Best Pitch”.

Premiul ”Best Business”, decernat de Mihai Tudor, Vice-preşedinte al Romanian American Foundation, a fost câştigat de echipa Serafim, ce susţin o agricultură de precizie prin monitorizarea stării culturilor. Apelând la senzori, la drone şi la soluţii de ultimă oră de comunicaţie la distanţă, Serafim culege şi transmite date în timp real privind parametrii de aer şi sol pe suprafeţe întinse, elaborând şi hărţi aeriene ale suprafeţelor agricole. Serafim permite fermierilor să reacţioneze rapid la evoluţiile de pe teren, reducând costurile precum şi consumul de pesticide.

Premiul “Best Product” a fost înmânat de către Mihnea Costoiu, Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, echipei ENTy. Observând că echipamentul actual utilizat în consultaţiile ORL pentru diagnoza problemelor de echilibru este foarte greoi şi costisitor, ENTy propune un dispozitiv medical portabil de dimensiuni reduse, ieftin, care generează informaţii numerice ce susţin o diagnoză precisă şi o urmărire a evoluţiei pacienţilor. ENTy dezvoltă şi un dispozitiv portabil pentru monitorizarea posturii şi prevenirea problemelor coloanei vertebrale, pentru cei ce petrec mult timp la birou.

Echipa TRusT a câştigat premiul ”Best Pitch”, decernat de Ioana Petrescu. TRusT dezvoltă o platformă web prin care micii producători agricoli se pot asocia cooperativelor agricole din apropiere pentru a-şi desface  produsele în hipermarketuri. Soluţia propusă apelează la comunicarea prin SMS, pentru a fi uşor accesibilă tuturor agricultorilor interesaţi.

La Demo Day au urcat pe scenă 31 de echipe dintre cele 49 care au fost selectate în programul de mentorat ca urmare a Hackathoanelor Innovation Labs din Bucureşti, Cluj, Sibiu şi Timişoara, din martie 2016. La cele 4 Hackathoane s-au înscris peste 350 de tineri, echipele selectate au rămas să lucreze după amiaza şi peste noapte la realizarea unui prototip viabil şi persuasiv, prezentat în a doua zi a evenimentului. Cele mai convingătoare echipe au fost alese de juriu pentru a trece în a doua etapă a Innovation Labs – perioada de mentorat şi dezvoltare a prototipului iniţial către un produs care să combine excelenţa tehnică şi orientarea către nevoile reale ale utilizatorilor

Răzvan Rughiniş, co-fondator Innovation Labs: „Innovation Labs este acum la a patra ediţie. An de an, programul a crescut atât ca număr de participanţi, cât şi ca intensitate a experienţelor de startup prin care trec tinerii. Am acordat o atenţie tot mai mare constituirii unor echipe unite in jurul unor idei creative, implicându-i pe studenţi într-o serie de evenimente formative care preced Hackathon-ul de intrare în program”

Urmărește Business Magazin

/actualitate/innovation-labs-2016-si-a-desemnat-castigatorii-15383937
15383937
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.