LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

ING înrăutăţeşte semnificativ perspectivele României: Ce urmează să se întâmple

Autor: Iulian Anghel Postat la 27 martie 2020 1411 afişări

ING înrăutăţeşte semnificativ perspectivele României: Ce urmează să se întâmple

Criza medicală va influenţa puternic economia reală a României, iar PIB-ul se va contracta cu 6,6% în 2020, cu un trimestru al doilea de coşmar, urmat însă de o “revenire în V”, comentează ultimul raport al ING Bank.

Sunt doar nouă zile de când un alt raport al aceleiaşi instituţii prognoza o cădere a economiei  de “doar” 0,9% în acest an şi un deficit bugetar de 5% din PIB  (7 - 9% din PIB, acum).

“În aceste vremuri tulburi, prognozele economice au devenit şi mai puţin o ştiinţă exactă decât erau înainte. Ne confruntăm cu o situaţie fără precedent”, comentează Valentin Tătaru, economist al ING Bank, care semnează analiza pentru România.

Noua prognoză este justificată de ştirile rele ce vin de peste tot: o contracţie de 4% a Germaniei a ajuns un scenariu optimst, iar Franţa pierde trei puncte din PIB, lunar.

“Amploarea şi rapiditatea evoluţiilor actuale nu au precedent”, în ciuda faptului că literatură de specialitate, pe un astfel de scenariu, există, scriu analiştii ING Bank.

Potrivit sursei citate, contracţia PIB va începe chiar din T 1 (minus 1,3% faţă de T 4/2019 şi plus 1,7%, an/an). Căderea va fi puternică în T 2 (minus 19,7% faţă de T 1 şi minus 19,1%, an/an). Revenirea începe în T 3 cu un plus de 17% faţă de T 2, ca urmare a efectului de bază (minus 5,9% faţă de T 3/2019). T 4 va creşte cu 4,4% faţă de T 3 (minus 3,2% faţă de T 4/2019).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pib,
ing,
ing bank,
cadere,
deficit bugetar,
inrautatire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.