ING Asigurări de Viaţă: Speculaţiile privind retragerea din România sunt demersuri incorecte şi vor fi tratate ca atare

Autor: Razvan Muresan Postat la 27 noiembrie 2012 86 afişări

Oficialii diviziei de asigurări a ING în România, ING Asigurări de Viaţă, susţin că vor continua să se concentreze asupra planurilor de dezvoltare ca şi până acum, pregătindu-se pentru un viitor separat de ING Bank, în replica la zvonurile privind retragerea de pe piaţă.

"Toate demersurile pe care le întreprindem - investind permanent în sisteme, produse, forţă de vânzări şi servicii - vin să reconfirme angajamentul pe care ni l-am asumat în 1997 pentru piaţa românească, de a oferi clienţilor un parteneriat solid pe termen lung şi a dezvolta o activitate eficientă. Este un angajament în care vom rămâne la fel de implicaţi şi pe viitor, principalele noastre obiective vizând consolidarea poziţiei de lider şi continuarea demersurilor de creştere a beneficiilor oferite clienţilor", se arată în răspunsul formulat de oficialii companiei.

Potrivit unui comunicat de presă remis Business Magazin, în absenţa confirmărilor oficiale din partea companiei sau a citării unor surse oficiale şi verificabile, "speculaţiile privind retragerea ING Asigurări de Viaţă din România sunt demersuri incorecte şi vor fi tratate ca atare."

"Informaţia corectă şi reală privind activităţile ING din România, ca parte a diviziei europene a ING Group, se circumscrie unui scenariu de bază care prevede lansarea unei oferte publice iniţiale (IPO), cu obiectivul final de a crea un business independent. În cazul businessului din Europa, acordul în forma actualizată prevede ca mai mult de 50% din proces sa fie încheiat până la sfârşitul anului 2015, iar diferenţa până la finalul anului 2018. În practică, planificarea termenelor concrete va ţine cont de condiţiile de piaţă şi stadiul de pregatire al procesului", se arată în documentul citat.

"Extrapolarea măsurilor luate de ING Grup în alte pieţe (precum America de Nord sau Asia) pentru a anticipa deciziile care ar putea fi adoptate în privinţa activităţilor din Europa (şi implicit din România) rămân un demers incorect, fără un fundament solid", mai spun oficialii, care menţionează că toate contractele clienţilor nu sunt afectate sau alterate în niciun fel de procesul de reorganizare şi rămân neschimbate indiferent de deciziile adoptate în contextul acestuia, fiind protejate atât prin obligaţiile contractuale asumate de ING, cât şi prin reglementările legale în vigoare.

ING Asigurări de Viaţă este cea mai mare companie de profil de pe piaţa românească. Principalii competitori ai companiei sunt BCR Asigurări de Viaţă, companie deţinută de asigurătorul austriac Vienna Insurance Group, şi Alico, controlată de grupul american MetLife

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ing-asigurari-de-viata-speculatiile-privind-retragerea-din-romania-sunt-demersuri-incorecte-si-vor-fi-tratate-ca-atare-10353020
10353020
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.