Încolţiţi de criză, spaniolii renunţă la telefonul mobil

Postat la 18 decembrie 2012 10 afişări

Spaniolii au renunţat în număr mare la serviciile de telefonie mobilă în luna octombrie, din cauza impactului recesiunii asupra populaţiei, cei mai mari operatori continuând să piardă cotă de piaţă în favoarea companiilor mai mici care oferă preţuri mai bune la telefoane.

Asemenea altor economii occidentale, în Spania numărul telefoanelor mobile este mai mare decât cel al locuitorilor.

Economia împotmolită în recesiune şi şomajul ajuns la cote record, de peste 25%, au declanşat o avalanşă de deconectări de la reţelele mobile. Numai în luna octombrie, numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a scăzut cu aproape 500.000, potrivit datelor anunţate de agenţia de reglementare în telecom CMT, preluate de CNBC.

Movistar, operatorul local al grupului Telefonica, a pierdut 284.000 de utilizatori în octombrie, în timp ce Vodafone, a doua mare companie de pe piaţă, are cu 278.000 mai puţini clienţi, potrivit CMT.

Raportat la perioada corespunzătoare a anului trecut, numărul telefoanelor mobile active a scăzut cu 3,8%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
criză,
spaniolii,
telefonul mobil
/actualitate/incoltiti-de-criza-spaniolii-renunta-la-telefonul-mobil-10399341
10399341
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.