Începe sezonul burselor pentru EMBA: şcoala de afaceri WU Executive Academy oferă burse în valoare de 200.000 de euro pentru managerii români care vor să se întoarcă la şcoală

Autor: Cristina Bellu Postat la 01 septembrie 2022 54 afişări

Începe sezonul burselor pentru EMBA: şcoala de afaceri WU Executive Academy oferă burse în valoare de 200.000 de euro pentru managerii români care vor să se întoarcă la şcoală

Managerii şi antreprenorii care vor să îşi accelereze evoluţia în carieră mai au la dispoziţie două săptămâni în care pot accesa burse de studiu în valoare de 200.000 de euro, oferite de WU Executive Academy, parte a Universităţii de Economie şi Afaceri din Viena (WU), cea mai mare universitate de business din Europa.

Bursele sunt valabile pentru programul Executive MBA Bucharest, care s-a bucurat de înscrieri record în ultimii doi ani, precum şi pentru programul Professional MBA din Viena, arată datele transmise joi de reprezentanţii WU Executive Academy.

„Contextul geopolitic şi economic incert a creat o dinamică complexă pentru persoanele care se gândesc să se întoarcă la şcoală pentru o diplomă de Executive MBA. Managerii se înscriu la cursurile de educaţie executivă din diverse motive: fie să găsească noi soluţii de a trece cu bine peste criza economică prezentă la nivel global, fie că vor să îşi securizeze joburile, dar şi pentru a putea accesa piaţa internaţională de joburi”, spune Adriana Georgescu, Program Manager al WU Executive MBA Bucharest.

Având o tradiţie de peste 15 ani, Executive MBA Bucharest oferit de WU Executive Academy este cel mai important program de tip EMBA din Europa Centrală şi de Est. Acesta beneficiază de tripla acreditare internaţională - EQUIS, AMBA şi AACSB, deţinută de mai puţin de 1% din şcolile de afaceri din lume şi, de asemenea, ocupă locul 34 mondial în clasamentul Financial Times EMBA Ranking 2021.

De la începuturile sale pe piaţă şi până în prezent, WU EMBA Bucharest a ajuns la o comunitate de peste 400 de alumni.

Pentru a fi admişi în cadrul programului de EMBA, candidaţii trebuie să aibă minimum cinci ani de experienţă într-o poziţie de management şi să deţină diplomă de licenţă.

„Bursele noastre sunt deschise pentru toţi candidaţii şi sunt atât burse de merit, cât şi burse de ajutor financiar. Comitetul de admitere evaluează motivaţia, obiectivele de carieră şi contribuţia potenţială la program, dar şi situaţia financiară a fiecărui candidat în parte. ", adaugă Prof. Phillip C. Nell, Director Academic, Executive MBA Bucharest.    

Programul va începe în luna noiembrie şi se va desfăşura pe parcursul a 16 luni, în regim part-time. Acesta cuprinde 14 module, care încorporează noţiuni esenţiale de management general şi leadership global, dar şi noi domenii de interes, cum ar fi transformarea digitală, business analitytics sau change management.

În medie, studenţii Executive MBA Bucharest au 14 ani experienţă de muncă şi 7 ani experienţă în poziţii de leadership. De asemenea, 60% dintre aceştia sunt bărbaţi şi 40% sunt femei, iar vârsta medie este de 36 de ani.

Pe primul loc în clasamentul industriilor din care studenţii provin este industria IT, cu o pondere de 28%, urmată de comerţ, cu o pondere de 19% şi de domeniul financiar şi asigurări, cu o pondere de 14%. Pe lângă acestea, domeniile variază de la an la an, de la construcţii, retail, industria manufacturieră, farmaceutică, la energie, avocatură sau antreprenoriat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.