Începe MĂCELUL în piaţa muncii din Germania: 30.000 oameni vor râmane fară loc de muncă

Autor: Alex Ciutacu Postat la 18 martie 2019 1937 afişări

Începe MĂCELUL în piaţa muncii din Germania: 30.000 oameni vor râmane fară loc de muncă

După mai multe luni de speculaţii, zvonuri şi discuţii, care au prins avânt în ultimele săptămâni, Christian Sewing, CEO-ul Deutsche Bank, a primit în sfârşit undă verde pentru a continua cu negocierile pentru o fuziune cu rivalii de la Commerzbank, potrivit Bloomberg.

Ministrul de Finanţe din Germania, Olaf Scholz, a anunţat că nu se va opune celor câteva zeci de mii de concedieri care ar fi necesare pentru ca cele două bănci să poată funcţiona sustenabil împreună, potrivit surselor citate.

Săptămâna trecută, reprezentanţi ai angajaţilor din partea ambilor creditori şi-au anunţat poziţia cu privire la o potenţială fuziune, avertizând că ar duce la 30.000 de concedieri – adică peste o cincime din forţa de muncă combinată.

În timp ce Scholz şi adjunctul său Joerg Kukies a făcut presiuni pentru combinarea celor două bănci slăbite pentru a se asigura că cea mai mare economie din Europa se poate baza măcar pe un singur creditor puternic, a transmis ministrul duminică după ce ambele bănci au anunţat simultan vestea.

Concedierile din anumite structuri ale băncilor vor arăta totuşi mai rău puse în balanţă cu salariile mari din braţul de investiţii al Deutsche Bank, ceea ce ar putea afecta opinia politicienilor.

Analiştii de la Bank of America spun că unul dintre dezavantajele fuziunii ar fi incapacitatea Deutsche Bank de a păstra structura de remuneraţii în cadrul braţului de investiţii după o fuziune cu Commerzbank.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fuziune,
deutsche bank,
concedieri,
ministru

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.