O candidată anticorupţie a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale din Slovacia

Autor: Bianca Pavaluca Postat la 17 martie 2019 30 afişări

Candidata anticorupţie Zuzana Caputova a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale din Slovacia, organizat sâmbătă, după ce a obţinut 40,5% dintre voturi, conform rezultatelor parţiale comunicate duminică de Comisia Electorală din Slovacia, relatează BBC şi Reuters.

Contracandidatul său, Maros Sefcovic, vicepreşedintele Comisiei Europene şi liderul partidului de guvernare Smer, a obţinut 18,7% dintre voturi, fiind pe locul doi.

Avocat şi militant împotriva corupţiei, Zuzana Caputova nu are experienţă în funcţii publice, dar a câştigat încrederea cetăţenilor după ce jurnalistul slovac Jan Kuciak a fost ucis anul trecut, incident care a provocat proteste în masă faţă de Guvern.

Având în vedere că niciun candidat nu a obţinut peste 50% dintre voturi, se va organiza şi turul doi, în data de 30 martie.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SLOVACIA,
ALEGERI,
PREŞEDINTE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.