Încă un magazin online dedicat amenajărilor interioare intră pe piaţa din România. Estimează afaceri de 3 milioane de euro în 2017

Autor: Florin Casota Postat la 20 octombrie 2016 867 afişări

Încă un magazin online dedicat amenajărilor interioare intră pe piaţa din România. Estimează afaceri de 3 milioane de euro în 2017

Bonami, magazin online dedicat amenajărilor interioare, intră pe piaţa din România şi aşteaptă afaceri de 500.000 de euro anul acesta şi 3 milioane de euro în 2017

Bonami, un startup cu sediul la Praga, a fost lansat în 2013 de către Vaclav Strupl, finanţat de Miton Czech investment group, iar acum este prezent pe patru pieţe (Cehia, Slovacia, Polonia şi România). Iniţial, compania se baza pe un model de business bazat pe campanii de reducere, dar acum are şi un stoc cu produse într-un depozit de 6000 de mp.

La conferinţa de lansarea a afacerii au fost prezenţi David Siska, CEO-ul companiei, şi Manuela Ionescu, Country Manager România. Afacerea a înregistrat anul trecut venituri de 9,6 milioane de euro şi pentru anul în curs se bazează pe venituri de 18,5 milioane. Pe piaţa locală se aşteaptă la afaceri de 500.000 de euro în 2016 şi la 3 milioane de euro în 2017. Cehii sunt optimişti în ceea ce priveşte viitorul şi mizează pe afaceri de 30 de milioane de euro pe toate pieţele.

"Am ales să ne extindem în România datorită climatului economic favorabil, datorită faptului că aici avem o piaţă foarte mare (11 milioane de români sunt online), dar şi datorită faptului că e-commerce-ul creşte foarte repede aici", a spus David Siska. Potrivit acestuia investiţia în România s-a ridicat la câteva zeci de mii de euro şi se va mări la câteva sute de mii în următorii ani, pe măsură ce câştigă clienţi.

Bonami targetează familiile din România cu venituri medii spre mari şi femeile cu vârsta cuprinsă între 25-45 de ani. Produsele achiziţionate vor fi livrate de la depozitul din Cehia şi ar trebui să ajungă la clientul din România în trei zile.

Magazinul online are înregistraţi pe site până acum 2 milioane de persoane dintre care peste 100.000 în România, site-ul fiind lansat pe plan local încă din septembrie 2016. Reprezentanţii companiei au spus că este prea devreme pentru a dat o valoare a coşului de cumpărături mediu al unui client din România, menţionând totuşi că românii cumpără lucruri mici, decoraţiuni, obiecte multifuncţionale.

Printre mărcile prezente în magazinul online se află House Doctor, Brandani, Desigual, Busy B sau Karup. Deocamdată pe Bonami nu se găsesc produse realizate de designer români, dar David Saska a spus că sunt interesaţi să colaboreze cu artişti români şi că poate vom vedea în viitor produsele acestora în magazin.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.