Incă o ţară a decis să interzică utilizarea TikTok

Autor: Petru Mazilu Postat la 28 februarie 2023 46 afişări

Incă o ţară a decis să interzică utilizarea TikTok

Autorităţile din Canada au decis să interzică utilizarea TikTok pe dispozitivele guvernamentale. Măsura se va aplica începând de marţi.

Decizia a fost luată în urma unei analize efectuate de către şeful responsabil cu informaţiile din Canada. Concluzia a fost că aplicaţia „reprezintă un nivel inacceptabil de risc pentru confidenţialitate şi securitate", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului, potrivit BBC.

Prim-ministrul Justin Trudeau a declarat că există suficiente îngrijorări cu privire la securitate pentru a impune această schimbare.

„Acesta ar putea fi primul pas, ar putea fi singurul pas pe care trebuie să îl facem", a declarat Trudeau luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

TikTok a fost criticată pentru utilizarea informaţiilor personale şi pentru legăturile sale cu guvernul chinez. Un purtător de cuvânt al TikTok a spus că firma este dezamăgită de această decizie.

Decizia canadienilor vine la doar câteva zile după ce Comisia Europeană a anunţat o măsură similară. Interdicţia pentru angajaţii Comisiei Europene va intra în vigoare la 15 martie.

Şi angajaţilor federali americani li s-a interzis utilizarea TikTok la sfârşitul anului trecut, iar o serie de universităţi americane au interzis, de asemenea, utilizarea aplicaţiei în reţelele lor. Interdicţii publice mai largi au fost implementate în India şi în alte câteva ţări asiatice.

Compania insistă asupra faptului că oficialii guvernamentali chinezi nu au acces la datele utilizatorilor şi că versiunea chineză a aplicaţiei este separată de cea utilizată în restul lumii. Însă, anul trecut, compania a recunoscut că unii angajaţi din China pot accesa datele utilizatorilor europeni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
canada,
tiktok,
dispozitive

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.