Încă o primărie din România vrea să mărească taxele şi impozitele după modificarea Codului Fiscal

Postat la 15 noiembrie 2017 89 afişări

Primăria Suceava a lansat în dezbatere publică noile taxe şi impozite locale pentru anul 2018, care se vor majora cu aproape 20 de procente. Primarul Ion Lungu se declară ”forţat” să facă aceste majorări pentru compensa o parte din pierderile cauzate de modificarea Codului Fiscal.

Încă o primărie din România vrea să mărească taxele şi impozitele după modificarea Codului Fiscal

După Primăria Botoşani, şi reprezentanţii Primăriei Suceava au anunţat că vor majora taxele locale, în medie cu 19%, după modificările Codului Fiscal, care au făcut ca instituţia să piardă aproximativ 20 la sută din bugetul pe care îl are.

Conform primarului Ion Lungu, decizia de majorare a taxelor şi impozitelor locale va fi adoptată în Consiliul Local la finalul lunii.

“Taxele şi impozitele locale pentru 2018 se află în dezbatere. Primăriile vor pierde sume mari de bani prin reducerea impozitării pe venit de la 16% la 10%. Suntem forţaţi să majorăm taxele şi impozitele locale la anumite categorii, astfel încât să compensăm o parte din pierderile pe care le vom suferi din cauza impozitului pe venitul global (…) Mi-aş fi dorit să fi putut ţine pe loc taxele şi impozitele dar, aşa cum se ştie, anul viitor vor fi bani mai puţini. Avem investiţii în curs de derulare, care trebuiesc finalizate”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu.

În medie, taxele şi impozitele locale percepute sucevenilor vor creşte cu 19 procente.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.