În România lucrează cei mai puţini jurnalişti din UE. Doar 0,1% din totalul forţei de muncă lucrează în media

Postat la 07 mai 2019 21 afişări

În România lucrează cei mai puţini jurnalişti din UE. Doar 0,1% din totalul forţei de muncă lucrează în media

În Uniunea Europeană (UE) lucrau ca jurnalişti aproximativ 0,4 milioane de persoane anul trecut, echivalentul a 0,2% din totalul ocupării forţei de muncă din UE, conform datelor Eurostat.

Statele membre cu cea mai mare pondere a jurnaliştilor au fost Suedia şi Croaţia, ambele reprezentând 0,4% din totalul ocupării forţei de muncă. În schimb, cota cea mai scăzută, de 0,1% din totalul ocupării forţei de muncă, se afla în cinci state membre: Italia, Polonia, Lituania, România şi Slovacia.

În ceea ce priveşte activităţile economice asociate jurnalismului, 1,3 milioane de persoane, 0,5% din totalul ocupării forţei de muncă, au fost angajate în activităţi de publicare, cum ar fi publicarea de ziare şi reviste.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.